CPO Groenling Toggle

GEGEVENS
totaal aantal kavels 6 type woningen ecologisch vrijstaand
gereserveerde kavels 3 vanafprijs woningen €550.000 (v.o.n.)
beschikbare kavels 3 grondprijs  n.t.b.
kavelgrootte 750 m2 woninggrootte 150 m2 -225 m2
type proces CPO grondeigenaar gemeente

 

CONCEPT

CPO Groenling heeft optie op een stuk grond in het Buitengoed Nieuwe Warande. CPO betekent Collectief Particulier Opdrachtgeverschap, dat houdt in dat wij zelf als toekomstige bewoners het gehele bouwproces bepalen, zonder bemoeienis van een projectontwikkelaar. We staan nog aan het begin van dit proces en zijn opzoek naar enthousiaste deelnemers voor ons project CPO Groenling. De Nieuwe Warande ligt in de gemeente Tilburg, tussen de dorpen Udenhout en Berkel-Enschot. Een groene locatie te midden van akkers en weilanden, op slechts 20 minuten fietsen van het centrum van Tilburg.

CPO Groenling heeft binnen deelplan 2 van de Nieuwe Warande tot 1 september 2017 een optie op een prachtig gelegen kavel van in totaal 5.750 vierkante meter. Het is de bedoeling om hier 6 vrijstaande woningen te bouwen op eigen percelen van ongeveer 750 tot 800 vierkante meter. Ongeveer 1.200 vierkante meter binnen het perceel is gereserveerd voor gezamenlijk gebruik.

Wij willen ecologisch bouwen, want dat is de toekomst, daar ligt ons hart. Ook de buitenruimte ontwikkelen we met respect voor natuur en milieu. Goed nabuurschap is uitgangspunt voor de toekomstige bewoners: onderlinge betrokkenheid zonder betutteling.

De begeleiding van dit project hebben we in handen gegeven van droomwonen.com. Zij zorgen ervoor dat het proces goed en voorspoedig doorlopen wordt. Het is onze planning om in 2019 onze nieuwe ‘Groenling’ woning in de Nieuwe Warande te betrekken.

 

UITGANGSPUNTEN

Zoals aangegeven willen we ecologisch bouwen met aandacht voor een groene uitstraling van zowel de eigen als gezamenlijke buitenruimte. Om dit mogelijk te maken hanteren we de volgende gezamenlijk te onderschrijven uitgangspunten.

De woningen:

 • Gestreefd wordt naar energie neutrale woningen (ZEN, Zeer Energiezuinige Nieuwbouw).
 • Gebruik van milieuvriendelijke en onderhoudsarme materialen.
 • Het CPO gebied en dus ook de woningen krijgen geen gasaansluiting.
 • Opvang van regenwater voor (her-)gebruik.
 • Samenhang in architectuur, kleuren en/of materiaalgebruik wordt aanbevolen.
 • Oppervlakte woning maximaal 20% van het kaveloppervlakte en maximaal 75 m2 bijgebouwen. Inhoud van de woningen tot maximaal 900 m3.

Het gebied voor CPO Groenling:

 • Een groene omzoming van het hele gebiedje wordt onderzocht (bijvoorbeeld in de vorm van houtwallen of bomen) om het collectieve karakter te versterken.
 • Om het groene karakter beter tot uiting te laten komt alleen het parkeren van de eigen auto(s) bij de woning, zoveel mogelijk uit beeld.
 • Aan het begin van het plangebied komen zes gezamenlijke parkeerplaatsen voor bezoekers.
 • Een groene afscheiding in de vorm van heggen en struiken is voorzien op de perceelgrenzen, Ook afscheiding en met een natuurlijke uitstraling, zoals wilgentenen schermen zijn mogelijk. Schuttingen en muren zijn ongewenst.
 • Er komt een gemeenschappelijk erf, de precieze invulling hiervan staat nog niet vast.
 • De aanleg van een helofytenfilter is een optie en wordt onderzocht.

Om verder rekening mee te houden:

 • droomwonen.com begeleidt het proces tot en met de oplevering van de woningen. De kosten hiervan worden door de individuele deelnemers gedragen. De kosten voor de nog te selecteren architect worden ook door alle individuele deelnemers gedragen.
 • Voor CPO Groenling zal nog een vereniging opgericht worden, waarin de afspraken over de ontwikkeling van het gebied en het gebruik en beheer van de gezamenlijke ruimte worden vastgelegd. Alle huishoudens worden lid van de vereniging.
 • De kavels hebben een omvang van ongeveer 750 a 800 vierkante meter. De totale kosten van de woningen hangen natuurlijk af van de luxe en grootte van de woning. Er zijn vrij grote vrijstaande woningen in dit plan voorzien. Ter indicatie moet rekening gehouden worden met een totale investering tussen de €550.000 en €700.000. De investering wordt gedurende het proces steeds concreter in beeld gebracht.

INTERESSE?

Indien uw interesse is gewekt en u wenst dit een rustig na te lezen, dan kunt u hier de flyer ten behoeve van dit project downloaden.
Gelieve uw interesse kenbaar te maken via het onderstaande contact formulier, u wordt dan uitgenodigd voor een informatiemoment.

Vragen woonomgeving

Bovenstaand (ingeklapt) staan de vragen over uw gewenste woonomgeving. Deze vragen zijn niet verplicht, maar geven ons een beter inzicht in uw woonwensen en budget. Hierdoor kunnen wij de juiste projecten bij uw woonwensen selecteren.

Comments are closed.