Hoe werkt het? Toggle


Een duidelijke toelichting op CPO wordt gegeven via het bovenstaande filmpje.

Droomwonen Brabant heeft de missie om letterlijk en figuurlijk meer ruimte te creëren voor het bouwen in eigen beheer, zowel in nieuwbouw projecten als middels het herontwikkelen van bestaande gebouwen. Daarom bieden wij als stichting een platform, enerzijds voor mensen die zelf willen bouwen en anderzijds voor aanbieders van locaties/gebouwen waar deze zelfbouw zou kunnen plaatsvinden.

Als persoon of groep consumenten kan men bij Droomwonen Brabant een idee of droom aandragen die men wenst te realiseren. Door ons uitgebreide netwerk bij de gemeenten, woningbouwcorporaties en diverse ontwikkelaars, gaan wij aan de slag om een geschikte locatie te vinden. Andersom kan het ook zijn dat een aanbieder van een locatie/gebouw ons vraagt om een persoon of groep te zoeken die past bij zijn locatie/gebouw. Uiteraard kan het voorkomen dat er meerdere personen of groepen interesse heeft in een bepaalde locatie of gebouw. In dat geval gaan wij in overleg met de aanbieder hoe hier mee om te gaan.

Bij Droomwonen Brabant kun je terecht als je nog zoekende bent naar een geschikte locatie maar ook als je tijdens je ontwikkeltraject eens van gedachten wilt wisselen. Ook als er tijdens het traject zaken niet goed gaan horen wij het graag, waar mogelijk zullen wij dan helpen om tot een oplossing te komen. Naast het proces van matchen werkt Droomwonen Brabant ook samen met de diverse gemeentes in Noord-Brabant om te kijken hoe de verschillende processen die er spelen bij de realisatie van een droomwoning zo snel en makkelijk mogelijk gemaakt kunnen worden. Bij elk project, zowel bij grond van een projectontwikkelaar, een woningbouwcorporatie of van de gemeente zelf, heeft de gemeente altijd een rol in de publieke taken zoals bijvoorbeeld het bestemmingsplan en de bouwvergunning.

Bovenstaande is een korte samenvatting van de werkzaamheden van Droomwonen Brabant, maar ongetwijfeld spelen er nog veel meer vragen. Die kun je ons uiteraard altijd stellen. Omdat het team van Droomwonen Brabant deze werkzaamheden op dit moment nog naast de eigen werkzaamheden doet, kan het soms even wat langer duren voordat we je vraag kunnen beantwoorden. Maar wij doen uiteraard onze best om zo snel mogelijk te reageren.