CPO Heiveldhoef Toggle

CPO Heiveldhoef

Heerlijk wonen in een parklandschap

Heiveldhoef wordt een nieuw, groen woongebied in het noordoosten van Breda. Op deze karaktervolle plek komt een nieuwe, parkachtige wijk. Hier kom je thuis in een hechte gemeenschap waar de gemoedelijkheid van toen opnieuw tot leven komt.

En in deze wijk is er ook de mogelijkheid om in de vorm van Collectief Particulier Opdrachtgeverschap (CPO) woningen te bouwen. Vanuit Droomwonen zijn wij met initiatiefnemers voor CPO Heiveldhoef de haalbaarheid van een CPO initiatief op deze locatie aan het onderzoeken.

Heiveldhoef is gelegen aan de noordoostzijde van het centrum van Breda, tussen de Hoge Schouw, Nieuwe Kadijk, Tilburgseweg en Moleneindstraat. Voor dit gebied is een plan ontwikkeld voor totaal 171 woningen in een parkachtige sfeer. In het plan is ruimte gereserveerd voor een CPO waarin maximaal 15 woningen gerealiseerd kunnen worden.

In de voorbeeldopzet van het gehele project zijn er op de locatie 15 woningen ingetekend, een rij van 7 woningen en een rij van 8 woningen. Hierbij is op dit moment uitgegaan van rij- en hoekwoningen. Daarbij hebben de tussenwoningen een breedte van 4,8 meter en de hoekwoningen een breedte van 5,1 meter. Indien het CPO besluit om minder woningen te realiseren, dan kunnen er ook bredere woningen komen.

Uitgangspunt op dit moment zijn woningen van 1 of 2 lagen met een schuine kap. Hierdoor kunnen er kleinere woningen gerealiseerd worden voor 1-2 persoonshuishoudens, zoals starters of ouderen. Daarnaast kunnen ook wat ruimere woningen komen die zeer geschikt zijn voor gezinnen. Op basis van een eerste inschatting van de kosten is de verwachting dat deze woningen tussen de € 300.000,- en € 450.000,- v.o.n. gaan kosten.

Met de huidige planning is het de verwachting dat start bouw in de eerste helft van 2026 kan starten en uitgaande van een jaar bouwen, kan men er dan in de eerste helft van 2027 wonen. Daarna hanteert de gemeente een zelfbewoningsplicht van 5 jaar, doorverkopen of verhuren is binnen deze periode niet toegestaan.

Heb je interesse meldt je dan onderstaand aan.

gebruik CTRL-klik om meerdere gemeentes aan te klikken

Vragen woonomgeving

Bovenstaand (ingeklapt) staan de vragen over uw gewenste woonomgeving. Deze vragen zijn niet verplicht, maar geven ons een beter inzicht in uw woonwensen en budget. Hierdoor kunnen wij de juiste projecten bij uw woonwensen selecteren.

Comments are closed.