CPO Lofterf Toggle

CPO Lofterf

GEGEVENS
totaal aantal kavels 6 type woningen tweekap / vrijstaand
gereserveerde kavels 5 vanafprijs woningen € 430.000 (v.o.n.)
beschikbare kavels 1 grondprijs € 360 /m2 (excl. BTW)
type proces CPO opdrachtgever projectontwikkelaar
 
CONCEPT

CPO project Lofterf Breda is gericht op landelijk wonen in de natuur, een boerenerf anno nu! Droom jij van een ruime duurzame woning, met veel licht en lange zichtlijnen op een van de mooiste plekken van Breda? Hou jij niet van standaard en wil je zo vrij mogelijk zijn in de indeling van je huis? Dan is CPO Lofterf Breda vast iets voor jou!

Stel je voor; Tien gezinnen in twee onder éénkap of vrijstaande ruime, duurzame woningen met de uitstraling van een boerenschuur op een gezamenlijk erf. Middenin het groen en naadloos aansluitend bij de bestaande omringende landelijke bebouwing. Woningen die levensloopbestendig zijn, snel en relatief goedkoop gebouwd worden en helemaal energieneutraal worden uitgevoerd. Dit alles is mogelijk, CPO Lofterf Breda gelooft er in. Jij ook? Meld je dan aan voor dit project.

Met respect voor de ruimte willen de partijen een eigenzinnig wooncomplex bouwen. Deze kleine groep gelijkgestemden wil duurzaamheid nastreven en zo een toegevoegde waarde creëren. Elke woning kan voorzien worden van zonnepanelen waardoor een volledig energieneutrale woning ontstaat, met bijvoorbeeld gescheiden watersystemen en mogelijk een gezamenlijke WKO installatie.

CPO Lofterf Breda voorziet in tien woningen volgens het loftconcept. Traditionele stallen en boerenerven zijn de inspiratiebron voor dit concept. Onder meer het traditionele zadeldak getuigt hiervan. De vorm van dit dak vertoont veel gelijkenis met dat van oude boerderijen. Midden tussen de hoeves komt een gemeenschappelijk erf waar collectieve voorzieningen zoals speelruimte, afvalverzameling en een boomgaard een plaats krijgen. Als voorbeelden zijn enkele reeds gerealiseerde lofts toegevoegd.

De locatie betreft het perceel tussen de Hoge Gouw en het Moleneind in Teteringen (nabij het Cadettencamp). De prijzen van de woningen zullen inclusief grond (minimaal 350m2) uitkomen tussen de € 430.000 (v.o.n.) en € 650.000 (v.o.n.) dit uiteraard afhankelijk van de gekozen woning. Het bestemmingsplan van deze locatie dient qua woningaantal nog te worden aangepast, dit dient te gebeuren nadat de groep haar interesse aan de gemeente kenbaar heeft gemaakt.

Het loftconcept kenmerkt zich door zijn eenvoud, een hoge mate van flexibiliteit en vergaande industrialisatie door het gebruik van geprefabriceerde spanten en gevelbedekkingen. De stalen spanten zijn in het zicht geplaatst voor een optimale beleving van de woonruimte en het loftgevoel. Grote, hoge ruimtes zorgen voor een gevoel van vrijheid en bevoorrecht wonen. De inrichting is flexibel, door de individuele bewoners vrij indeelbaar en wordt in nauwe samenspraak tussen hen en de architect bepaald. De flexibele indeling maakt de hoeves levensloopbestendig: de inrichting kan steeds worden aangepast. De woningen zijn goed betaalbaar dankzij een slim concept: door de korte bouwtijd kunnen de totale kosten laag blijven. Daardoor zijn de woningen ook voor de inkomens in het middensegment bereikbaar. En dat voor een vrijstaande, door groen omgeven woning in Breda! Dit alles maakt CPO Lofterf Breda uniek

 

INTERESSE?
Gelieve uw interesse kenbaar te maken via het onderstaande contact formulier.

gebruik CTRL-klik om meerdere gemeentes aan te klikken

Vragen woonomgeving

Bovenstaand (ingeklapt) staan de vragen over uw gewenste woonomgeving. Deze vragen zijn niet verplicht, maar geven ons een beter inzicht in uw woonwensen en budget. Hierdoor kunnen wij de juiste projecten bij uw woonwensen selecteren.

Comments are closed.