CPO Roosendaal Toggle

CPO Roosendaal

“Zelf je woning realiseren in Roosendaal”

Grondgebonden woningen vanaf € 145.000 V.O.N.

In het voorjaar van 2015 heeft de gemeente Roosendaal de Woonagenda voor 2015 vastgesteld. De woonagenda heeft mede ten doel om het onderwerp wonen hoog op de politieke en maatschappelijke agenda te zetten. Wonen is tegenwoordig anders, moet anders en gaat anders.

Een mogelijkheid om het wonen anders vorm te geven kan ontstaan via opdrachtgeverschap vanuit de consument. Hierbij ontwikkelen en realiseren bewoners onder begeleiding zelf de eigen toekomstige droomwoning. Dit kan door een bewoner individueel geschieden via Particulier Opdrachtgeverschap (PO). Een andere mogelijkheid is om het met een groep toekomstige bewoners samen te doen via Collectief Particulier Opdrachtgeverschap (CPO).

Het zelf ontwikkelen en realiseren van je woning betekent dat je alle vrijheid hebt om je eigen toekomstige woning vorm te geven. Daarnaast biedt deze manier van ontwikkelen een voordeel van ongeveer 20% ten opzichte van een reguliere woning door de collectieve inkoop en het bouwen tegen kostprijs. Projecten elders laten zien dat een grondgebonden woning voor starters al gerealiseerd kan worden voor circa € 145.000 V.O.N. Een levensloopbestendige woning voor senioren is al voor circa € 175.000 V.O.N. mogelijk, waarbij de kwaliteit over het algemeen hoger ligt dan bij een vergelijkbare woning uit een regulier ontwikkeltraject. Daar tegenover staat dat de toekomstige bewoners wel zelf tijd en energie moet steken in de ontwikkeling van de woning, iets dat over het algemeen door de CPO groepen wordt ervaren als een leerzaam uitdagend proces.

Heb jij dus interesse om alleen of samen met anderen je eigen droomwoning te realiseren en dat voor een voordelige prijs, schrijf je dan onderstaand in.

gebruik CTRL-klik om meerdere gemeentes aan te klikken

Vragen woonomgeving

Bovenstaand (ingeklapt) staan de vragen over uw gewenste woonomgeving. Deze vragen zijn niet verplicht, maar geven ons een beter inzicht in uw woonwensen en budget. Hierdoor kunnen wij de juiste projecten bij uw woonwensen selecteren.

Comments are closed.