CPO Senioren Bouverijen Toggle

De gemeente Breda heeft in de wijk Bouverijen in Teteringen, een locatie waar er de mogelijkheid is om in de vorm van CPO 9 seniorenwoningen te bouwen. Vanuit Droomwonen zijn wij met geïnteresseerden die bij ons staan ingeschreven de haalbaarheid van een CPO initiatief op deze locatie aan het onderzoeken. Heb je ook interesse, dan schrijf je hiervoor in.

Bouverijen, aan de westkant van Teteringen, is een dorpse nieuwbouwwijk, gelegen tussen de oude dorpsrand en het landschapspark Waterakkers. Voor dit gebied is in 2014 een plan ontwikkeld voor 644 woningen in een dorpse sfeer. In deelplan 7 is ruimte gereserveerd voor Collectief Particulier Opdrachtgeverschap (CPO) van 9 seniorenwoningen.

Het betreft hier woningen voor senioren, onder senior wordt een iemand gerekend die 55+ is. Met betrekking tot de woningen moet dit ook tot uiting komen. Daarom is aangegeven dat het hoofdprogramma op de begane grond moet worden gerealiseerd. Extra programma op de (kap)verdieping is toegestaan. De goothoogte is maximaal 4,5 meter en de bouwhoogte maximaal 9 meter. Op basis van de inschatting wat deze woningen gaan kosten, dienen deelnemers aan te tonen dat een woning van ten minste € 550.000,- v.o.n. kan worden gefinancierd.

Met de huidige planning is het de verwachting dat start bouw in de eerste helft van 2024 kan starten en uitgaande van een jaar bouwen, kan men er dan in de eerste helft van 2025 wonen. Daarna hanteert de gemeente een zelfbewoningsplicht van 5 jaar, doorverkopen of verhuren is binnen deze periode niet toegestaan.

Heb je interesse meldt je dan onderstaand aan.

gebruik CTRL-klik om meerdere gemeentes aan te klikken

Vragen woonomgeving

Bovenstaand (ingeklapt) staan de vragen over uw gewenste woonomgeving. Deze vragen zijn niet verplicht, maar geven ons een beter inzicht in uw woonwensen en budget. Hierdoor kunnen wij de juiste projecten bij uw woonwensen selecteren.

Comments are closed.