CPO Starters Bouverijen Toggle

De gemeente Breda heeft in de wijk Bouverijen in Teteringen, een locatie waar er de mogelijkheid is om in de vorm van CPO 12 starterswoningen te bouwen. Vanuit Droomwonen zijn wij met geïnteresseerden die bij ons staan ingeschreven de haalbaarheid van een CPO initiatief op deze locatie aan het onderzoeken. Heb je ook interesse, dan schrijf je hiervoor in.

Bouverijen, aan de westkant van Teteringen, is een dorpse nieuwbouwwijk, gelegen tussen de oude dorpsrand en het landschapspark Waterakkers. Voor dit gebied is in 2014 een plan ontwikkeld voor 644 woningen in een dorpse sfeer. In deelplan 7 is ruimte gereserveerd voor Collectief Particulier Opdrachtgeverschap (CPO) van 12 starterswoningen. Deze zijn gelegen op twee locaties, waarbij er op de enen locatie 3 woningen kunnen komen en op de andere locatie 9 woningen.

Het betreft hier woningen voor starters. Onder starter wordt verstaan, een koopstarter op de woningmarkt die niet eerder een koopwoning heeft gehad. Als een huishouden uit meerdere personen bestaat, moeten alle volwassen die op de individuele koopovereenkomst komen te staan koopstarters zijn en financieel bijdragen aan het kopen van de individuele kavel en woning.

Met betrekking tot de woningen moet dit ook tot uiting komen. Daarom is aangegeven dat deze woningen bestaan uit rijwoningen, van 1 of 2 lagen en een kap. Waarbij de tussenwoningen circa 5,1 meter breed zijn en de hoekwoningen circa 5,4 meter breed zijn. De goothoogte is maximaal 6 meter en de bouwhoogte maximaal 11 meter. Op basis van de inschatting wat deze woningen gaan kosten, dienen deelnemers aan te tonen dat een woning van ten minste € 300.000,- v.o.n. kan worden gefinancierd.

Met de huidige planning is het de verwachting dat start bouw in de eerste helft van 2024 kan starten en uitgaande van een jaar bouwen, kan men er dan in de eerste helft van 2025 wonen. Daarna hanteert de gemeente een zelfbewoningsplicht van 5 jaar, doorverkopen of verhuren is binnen deze periode niet toegestaan.

Heb je interesse meldt je dan onderstaand aan.

gebruik CTRL-klik om meerdere gemeentes aan te klikken

Vragen woonomgeving

Bovenstaand (ingeklapt) staan de vragen over uw gewenste woonomgeving. Deze vragen zijn niet verplicht, maar geven ons een beter inzicht in uw woonwensen en budget. Hierdoor kunnen wij de juiste projecten bij uw woonwensen selecteren.
Address
Address
Stad
Staat/Provincie
Zip/Postcode
Land

Comments are closed.