Menno de Lange Toggle

Sinds 2002 woon ik samen met mijn vrouw in Breda en in 2008 is daar onze leuke dochter bijgekomen. Na eerst een appartement te hebben gehuurd hebben wij in 2004 een woning gekocht. Tijdens het zoeken naar een koopwoning is ook de interesse ontstaan om zelf een woning te bouwen geheel naar eigen wens en bij voorkeur in of nabij het centrum van Breda. Wij wonen nu in de wijk Belcrum dat midden in het gebied ViaBreda ligt.

Uiteraard is mijn zoektocht begonnen bij de gemeente Breda om te kijken wat de mogelijkheden zijn voor Bouwen in eigen Beheer in Breda. Al snel kwam ik erachter dat er niet veel mogelijkheden waren. Met uitzondering van hele grote kavels waren er in 2004 weinig mogelijkheden. Om meer aandacht hiervoor te krijgen ben ik de politiek gaan benaderen en heb ik gereageerd op verschillende concept beleid notities van de gemeente. Daarnaast heb ik contact gezocht met corporaties en ontwikkelaars. De afgelopen jaren is er meer aandacht gekomen voor Bouwen in eigen Beheer in Brabant. En ook de crisis helpt hier aan mee, het is immers voor de meeste projecten moeilijk om afnemers te vinden en bij bouwen in eigen beheer zijn deze al aanwezig.
In gesprekken met diverse partijen is wel gebleken dat het goed zou zijn om meer inzicht te krijgen in de geïnteresseerden en ze ook te verenigen zodat er een duidelijk beeld is van de doelgroep. Om dit te bereiken heb ik Droomwonen Brabant opgericht en hoop ik dat dit initiatief eraan kan bijdragen dat Bouwen in eigen Beheer letterlijk en figuurlijk meer ruimte krijgt in Brabant.